bod boven vraagprijs

Zo ontvang je een bod boven de vraagprijs

Je huis verkopen doe je niet elke week en wanneer je besloten hebt om je woning in de etalage te zetten wil je er natuurlijk het maximale voor krijgen. Er zijn een aantal manieren om je huis voor een bedrag te verkopen die boven de vraagprijs ligt. Het is natuurlijk geen garantie dat dit gebeurt, maar in veel gevallen wordt een woning voor meer dan de vraagprijs verkocht door het toepassen van een aantal strategische technieken. 

Vraag minder en krijg meer

Het klinkt natuurlijk een beetje gek om minder geld te vragen voor je huis, dan wat hij eigenlijk waard is. Toch kan dit helpen bij het behalen van een verkoopprijs die ver boven de vraagprijs ligt. Door een lagere vraagprijs krijg je meer kijkers en wordt je doelgroep groter. Je huis wordt dus aantrekkelijker voor meer mensen. Als er meer geïnteresseerden zijn voor je woning worden er ook meer biedingen uitgebracht. Dit helpt met het behalen van een hogere verkoopprijs. Ook het kiezen voor een vanaf prijs zorgt voor meer biedingen. 

Meer dingen toevoegen aan de verkoop

In de verkoopbrochure van je huis kun je aangeven wat er wel en niet inclusief is bij de verkoop van je huis. Het aantrekkelijker van de verkoop van je woning doe je door aan te geven dat er veel of alles inclusief is. Het is voor jou bijvoorbeeld niet interessant om de vloer, gordijnen en inbouwapparatuur mee te nemen. Na alle waarschijnlijkheid past dit toch niet in je nieuwe woning en een koper is er vaak erg blij mee. Ook het aanbieden van verlichting, zeker als je slimme verlichting van hue hebt, is aan te raden om dit mee te verkopen. Zo hoef je niet alle slimme schakelaars te weer vervangen voor traditionele. Dit scheelt je veel tijd en de nieuwe bewoners zijn klaar voor de toekomst. Het installeren van verlichting in je nieuwe woning is natuurlijk ook zo geregeld met een starterkit van hue

Maak je huis aantrekkelijk voor iedereen

Door het investeren in de verkoop van je huis ontvang je vaak meer dan wat je eigenlijk voor ogen had. Zorg dat je gehele woning is voorzien van neutrale kleuren en geef alles een nieuw likje verf voor de verkoop. Ruim op en voor onderhoud uit waar nodig.