De voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

Ga je binnenkort verhuizen? Een verhuizing is een stressvolle periode, waar veel bij komt kijken. Ook de verhuisdag zelf is erg stressvol en er is veel te doen. Veel mensen kiezen er daarom voor om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf neemt veel werk uit handen, waardoor jij de tijd hebt om je te focussen om andere zaken omtrent de verhuizing. 

In deze blog lees je alles over de voordelen van een verhuisbedrijf!

Voordeel 1: Een verhuisbedrijf biedt vele diensten 

Een verhuisbedrijf doet meer dan alleen het vervoeren van je inboedel naar je nieuwe woning. Ze bieden daarnaast nog vele extra diensten aan om de verhuizing zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Je kunt ook gebruik maken van de volgende diensten:

  • Inpakservice: de verhuizers helpen je met het inpakken van al je spullen. Je hoeft zelf geen verhuisdozen of inpakmateriaal te regelen: deze nemen de verhuizers mee
  • Montageservice: het demonteren en monteren van meubels kan soms lastig zijn en veel tijd kosten, zeker nu je nog zoveel meer te doen hebt. Je kunt er voor kiezen dat het verhuisbedrijf dit voor je doet. 
  • Inboedelopslag: moet je tussentijds verhuizen naar een tijdelijk onderkomen? Of weet je van sommige spullen nog niet wat je er mee wilt? Deze spullen kun je tijdelijk laten opslaan door het verhuisbedrijf.
  • Wasmachine, antiek, kunst en piano verhuizen: het verhuizen van deze goederen vereist extra aandacht. Ook hiervoor zijn verhuizers inzetbaar.
  • Verhuislift: een verhuislift is onmisbaar wanneer je van en naar een verdieping verhuist. Een verhuisbedrijf beschikt over verschillende verhuisliften en je wordt geholpen door een bediener.
  • Klusservice: verhuisbedrijven bieden zelfs klusservice aan. Ze zorgen ervoor dat je oude woning klaar is voor oplevering. Denk hierbij aan klussen zoals het dichten van gaten in de muren, het verwijderen van de vloer en het witten van muren en plafonds.
  • Schoonmaakwerkzaamheden: naast de klusservice voeren verhuisbedrijven ook schoonmaakwerkzaamheden voor je uit. Ze zorgen ervoor dat de woning bezemschoon is.

Wil je meer lezen over de werkzaamheden van verhuisbedrijven? Of ben je nieuwsgierig naar de kosten? Op deze website vind je alle informatie waar je naar op zoek bent. 

Voordeel 2: Vakkundige en ervaren verhuizers 

Wanneer je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in te schakelen, krijg je te maken met vakkundige en ervaren verhuizers. Bij een verhuizing komt altijd veel meer kijken dan je denkt. 

De kennis en ervaring van de verhuizers komen goed van pas om de verhuizing zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Van de efficiëntste manier van inpakken tot het snel en goed monteren van meubels, tot het zonder beschadigingen overbrengen van de inboedel. Met een verhuisbedrijf wordt alles goed geregeld.

Voordeel 3: Verhuisbedrijven beschikken over de juiste materialen

Een verhuisbedrijf beschikt over verhuiswagens van verschillende formaten. Daarnaast zijn er ook verschillende verhuisliften. Voor iedere verhuizing is een geschikte verhuiswagen beschikbaar. 

Wanneer je hebt gekozen voor de inpakservice, hoef je zelf geen dozen en inpakmateriaal te kopen. Dit heeft het verhuisbedrijf ook op voorraad. Deze verhuisdozen huur je als het ware, dus ze worden ook door het verhuisbedrijf weer meegenomen. 

Voor het vervoeren van speciale goederen zoals een wasmachine, antiek, kunst of een piano heeft het verhuisbedrijf ook de juiste materialen. 

Voordeel 4: Je bespaart jezelf veel tijd en stress

Kortom, wanneer je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in te schakelen, bespaar je je zelf veel tijd en moeite. Je hebt tijd om je te focussen op de inrichting van je nieuwe woning en het opleveren van de oude. Zo bespaar je jezelf automatisch ook veel stress!