woning aanpassen verbouwen opknappen lening

Woning aanpassen, verbouwen of opknappen met een lening

Wanneer je gaat verhuizen wil je vaak je nieuwe woning of kantoorruimte fris en schoon betreden. Nu de woning leeg is, is het handig om gelijk de hoognodige zaken aan te pakken. Wanneer je meubels en spullen erin staan wordt het klussen al een stuk lastiger. Het is dus nu tijd om je woning te voorzien van het nodige eerste onderhoud om er lekker in te kunnen gaan wonen. Maar wat als je spaargeld niet toereikend is om deze opknapbeurt te betalen? Of wat als je een losse uitbouw wilt plaatsen van bijvoorbeeld All Units Breda? Dan is het mogelijk om hiervoor een geld lening af te sluiten. Bijna één derde van de huishoudens maakt wel eens gebruik van zo’n lening om de woning een frisse uitstraling te geven.

Geld lenen kost geld maar toch kun je erop besparen

Wanneer je geld gaat lenen is het verstandig om hier niet de hoofdprijs voor te gaan betalen. Geld lenen kost geld, maar het is wel mogelijk om bij overstappen.nl de meest voordelige lening te vinden. De meest voordelige lening is een kortlopende lening met een lage rente. Maar nog belangrijker dan de goedkoopste lening is het maandbedrag dat je dient te gaan betalen om je lening weer te vereffenen.

Overweeg of het maandbedrag haalbaar is

Natuurlijk wil je snel weer van je lening af zijn, hoe sneller je aflost hoe eerder je klaar bent met betalen. Wanneer je kiest voor een kortlopende lening met een lage rente is vaak het te betalen maandbedrag wel wat hoger. Als je de vergelijker invult met jouw persoonlijke gegevens kun je zien wat de voordeligste lening is voor jou en welk maandbedrag daarbij hoort. Kijk serieus even goed naar je eigen financiën. Is dit maandbedrag haalbaar? Ofwel heb jij maandelijks zoveel geld over om je lening te kunnen afbetalen? Is je antwoord ja, dan is dit de perfecte lening voor jou. Is je antwoord nee, dan is het verstandiger om de lening wat langer te laten doorlopen waardoor het maandbedrag lager wordt. Liever wat langer gebruik maken van een lening dan je maandpremie niet kunnen voldoen. Je hebt namelijk een betalingsplicht en als je jezelf hier niet aan houdt dan kom je in de financiële problemen.

Een lening afsluiten is maatwerk

Wanneer je een lening gaat afsluiten is het verstandig om zelf die vergelijker te gebruiken met jouw persoonlijke gegevens. Een lening afsluiten is namelijk maatwerk. Er wordt door de kredietverstrekker gekeken naar je leeftijd, je inkomen, je leendoel, het te lenen bedrag en je leen verleden. Met deze gegevens berekent de vergelijker welke leningen bij jou passen en zet deze voor je op een rijtje.